top of page

Sústredenie juniorov

Začiatok mesiaca jún patril v Diakovej juniorom. Po sústredení mužov a žien sa aj naši chlapci dočkali prvého tohtoročného stretnutia, 2. júna. Aj napriek tomu, že podobne ako u žien, sa najbližšie vrcholné podujatie koná až v roku 2025, juniorská príprava sa nezastaví ani tento rok. Práve naopak, je príležitosťou pre nového reprezentačného trénera oboznámiť sa s hráčmi a začať s aktívnym budovaním nového juniorského tímu, keďže niektorí doterajší hráči už dovŕšili 21 rokov a nebudú môcť v tejto kategórii štartovať.


Na sústredenie bolo pozvaných 20 hráčov, nakoniec sa ho zúčastnilo 13 chlapcov z rôznych slovenských klubov:

Tomáš Dulava, Sebastián Kožej - KAC Košice

Oliver Kolník, Alexander Kupčo, Dávid Horňák - NK Vrbové

Daniel Novák, Kristián Havrilčák, Samuel Závocký - ÚTM Trebišov

Dávid Anderko, Aleš Zubák - NK Revúca

Ján Ferko - NK Tornaľa

Oliver Bako, Adam Kalnický - NK Martin

Prvé sústredenie juniorov bolo zamerané na hru trojíc. Cieľom bolo zistiť výkonnosť čo najširšieho výberu a nastaviť správne návyky v hre trojíc. Súčasťou sústredenia bolo aj testovanie hráčov. Chlapci dostali limity, ktoré budú musieť splniť, ak sa chcú dostať do užšieho výberu reprezentácie SR," prezradil nám reprezentačný tréner, Ján Brutovský.


Sústredenie prebiehalo od 9:30 do 17:00 v športovej hale v Diakovej. Bolo rozdelené do dvoch tréningových jednotiek, od 9:30 do 12:30 a od 14:00 do 16:30.


Som rád, že sme stihli celý obsah počas dvoch tréningových jednotiek a splnili cieľ prvého sústredenia. Hráči dostali pochvalu za snahu a plnenie pokynov. Chlapci si nielen zatrénovali, ale na hráčskom mítingu sa zároveň oboznámili so spôsobom výberu reprezentácie do každej disciplíny," potvrdil Ján Brutovský.

Tohto prvého sústredenia sa zúčastnili aj mladší chlapci v porovnaní s minulým rokom. Na otázku či bude nový káder postavený na mladých hráčoch, tréner odpovedal: Vek na najbližšie akcie nehrá rolu. Dôležité je, aby hráči ukázali odhodlanie plniť pokyny. V pláne máme ešte sústredenie dvojíc a jednotlivcov. Plán reprezentácie samozrejme budeme musieť prispôsobiť aj pracovným povinnostiam."


Tento rok sa vo Vsetíne nebude konať sústredenie juniorskej reprezentácie. O najbližších stretnutiach vás budeme informovať.









61 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page