top of page

Vsetín 2024

Prvý júlový víkend už tradične patril reprezentačným sústredeniam vo Vsetíne, ktoré vyvrcholili sobotným turnajom trojíc. Naša reprezentácia mužov a žien sa zišla v penzióne Hluboká vo štvrtok, 11.7. Patrik Perun, tréner mužského výberu privítal všetkých účastníkov. Pod jeho vedením bolo nominovaných 9 mužov. Richard Makara, tréner ženskej reprezentácie nominoval na sústredenie 7 žien.

Muži aj ženy absolvovali 3 tréningové jednotky, vo štvrtok podvečer, v piatok ráno a poobede. Sústredenia boli zamerané na hru trojíc a zároveň prípravu na nadchádzajúci Esterel Cup, kde sa tento rok odohrajú dvojice namiesto trojíc.


Ja sa na tento víkend vo Vsetíne kazdoročne veľmi teším. Je to pre nás príjemné stretnutie s celým reprezentačným kolektívom mužov a žien. Nie je to však len o tréningoch a turnaji. Som rád, že máme čas a priestor si spoločne sadnúť a porozprávať sa", opisuje sústredenie Richard Makara. Reprezentačný tréner žien sa vo štvrok a v piatok síce venoval svojim ženským zverenkyniam, avšak v sobotu sám nastúpil na ihrisko, kde predviedol vynikajúci výkon. V amatérskej kategórii, ktorá štartovala spoločne s účastníkmi nad 50 rokov, zvíťazil práve Makara s ďalšou blokárskou legendou, Karelom Bláhom a usporiadateľom turnaja Vítom Zgarbom nad družstvom zo Vsetína. S Kajom to bolo taká "vyzývačka" zahrať si spolu v jednom tíme, keďže sme obidvaja smečiari-blokári. Každý sme museli do toho dať určitý kompromis, ja pole a smeč a Kaja nahrávka-blok, čo nám viditeľne fungovalo. K tomu nás výborne dopĺňal Vít v obrane a zocelil tím. Vítovi chcem poďakovať nielen za výborný výkon na ihrisku, ale aj bezchybnú organizáciu a priebeh turnaja a celého nášho sústredenia. Ako každoročne sa o nás veľmi dobre postaral", dodal Makara.

Turnaja sa zúčastnilo obdivuhodných 34 družstiev. 10 vo výkonnostnej kategórii, 18 v amatérskej a prvýkrát sa organizátor rozhodol vyčleniť samostatnú ženskú kategóriu, kde štartovalo 6 dámskych tímov. Slovensko malo tentokrát veľmi bohaté zastúpenie, až 13 družstiev. Vo výkonnostnej kategórii si slovenský tím v zložení Jan Chalupa, Matúš Rácik a Rasťo Tabaka vybojovali zlatú priečku, keď vo finále porazili český Valmez (Spilka, Bíly, Andris). Tretie skončilo Slovensko B (Brutovský, Dulava, Gargulák).

Najúspešnejším hráčom turnaja sa stal Matúš Rácik, ktorý sa sústredenia a turnaja zúčastnil už štvrtýkrát. S letným sústredením vo Vsetíne som nadmieru spokojný. Myslím, že celé sústredenie bolo na veľmi vysokej úrovni, či už po hernej stránke, ale aj po tej organizačnej. Samotný turnaj Valach open bol pre mňa krásnou bodkou za jedným úspešným, ale aj veľmi náročným predĺženým nohejbalovým víkendom", zhodnotil sústredenie Matúš.

Veľmi rád sa sústredenia zúčastním ešte veľa krát. Nohejbalová komunita je plná skvelých ľudí, dobrej zábavy a nesie sa v priateľskej atmosfére, aj keď to niekedy na ihrisku môže vyzerať inak."

A ako sa Matúšovi hralo v novom zložení? V novom zložení sa mi hralo veľmi dobre. Ja s Rasťom sme sa snažili zodpovedne plniť defenzívne úlohy a Honzo bol na útoku nekompromisný. Myslím, že to celkovo medzi nami fungovalo, ako na ihrisku tak aj mimo neho. Chcel by som chalanom ešte raz poďakovať za super hru."

Sústredenie je pre našu reprezentáciu súčasťou prípravy na blížiace sa MS, ktoré sa uskutočnia v novembri v Budapešti. Prípravy na MS podľa mňa prebiehajú presne podla plánu, tak aby výkonnosť hráčov gradovala tesne pred MS. Každý hráč musí ale obetovať veľa času aj individuálnej príprave. U mňa to nie je inak. Ambície sú účasť vo finále a tam už nech vyhrá odvážnejší a lepší", uzavrel Matúš.

V ženskej kategórii zvíťazilo mix družstvo Szentendrei Hajdúszobószló Postupice (Boglárka Lepsenyi, Gabriela Zachová, Boglárka Nagy), druhé skončili Czech wildgirls (Veronika Malátová, Zuzana Drahotová, Eliška Honzíková, Linda Schützová) a tretie Slovensko A (Miroslava Perunová, Zuzana Tafsi, Monika Beňušová). Okrem Slovákov a Čechov sa turnaja zúčastnili aj družstvá z Poľska a Rumunska.

Valach Open nesklamal ani tento rok. Hráči a hráčky podali snaživé výkony a posunuli sa v prípravách na medzinárodné podujatia. Najbližšie sa začne už tento piatok, 19.7, v Saint Raphael vo Francúzsku. Našim reprezentatom držíme palce.

Nominovaní hráči Vsetín 2024:

Jan Chalupa, Ján Brutovský, Matúš Rácik, Rasťo Tabaka, Matej Prachár, Marek Hulín, Samuel Novák, Silven Gálus, Igor Hulín (nezúčastnil sa), Igor Zubák (nezúčastnil sa), Lukáš Zubák (nezúčastnil sa), Martin Kozár (nezúčastnil sa), Tomáš Dulava (náhradník)

Tréner: Patrik Perun


Nominované hráčky Vsetín 2024:

Zuzana Tafsi, Monika Beňušová, Miroslava Perunová, Gabriela Viňanská, Katka Šimková, Zuzana Kosová, Nina Vargová

Tréner: Richard Makara






18 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page